Gå direkt till innehåll
GK arrangerar skandinaviska arbetsmiljödagar

Pressmeddelande -

GK arrangerar skandinaviska arbetsmiljödagar

— På GK ska vi arbeta säkert, eller inte alls. Vårt mål är en arbetsmiljökultur som är tydlig och som omsätts i handling så att alla kommer tryggt hem från arbetsdagen.

– Jag är stolt över att vi samlas som kollegor i Skandinavien för en trygg arbetsdag för alla anställda. Både som företag och i branschen pratas det mer öppet om arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete. Som bransch har vi kommit långt, men det återstår fortfarande ett viktigt arbete för att minska skade- och olycksstatistiken inom bygg- och anläggningssektorn, säger koncernchef på GK, Kim Robert Lisø.

Byggbranschen är fortfarande en av de mest olycksdrabbade branscherna i arbetslivet och Arbetsmiljöverket pekar på att de flesta olyckor kunde ha undvikits genom att arbeta mer förebyggande.

Arbetsmiljödagarna är därför en viktig åtgärd inom GK för att öka kompetensen och medvetenheten kring arbetsmiljöarbetet inom koncernen och hur vi tillsammans minskar antalet olyckor.

– Årets program för Arbetsmiljödagarna fokuserar på förbättringsområden som vi har kartlagt genom samtal med ledare, arbetsmiljöombud och utredningar efter händelser, säger Martine L. Drevvatne, HMS-chef på GK.

– På GK är risken högst för skärskador, fall- och elolyckor. Med bakgrund av detta har vi hösten 2023 satt upp en egen arbetsgrupp som tittar på bakomliggande orsaker och hur vi kan tänka nytt kring åtgärder som säkerhetsbarriärer eller utbildning, säger Martine L. Drevvatne.

Läs mer om hur GK jobbar med arbetsmiljöfrågor här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


GK Sverige erbjuder rådgivning och tjänster inom tekniska installationer för alla typer av byggnader, under hela deras livslängd. Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom samt flera årtionden av erfarenhet inom installation och service. Vi vill med vår expertis inom ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader.
GK Sverige ägs av GK Gruppen AS, som har drygt 3 200 medarbetare och en omsättning på över 6 miljarder kronor. GK Gruppen har sitt huvudkontor i Oslo, Norge.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här. Vill du inte ha våra utskick? Vänligen avregistrera dig.

Kontakter

Asmaa Jacobsson

Asmaa Jacobsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig, GK Sverige +46708497301
Guro Steine

Guro Steine

Presskontakt Koncerndirektör för kommunikation & Hållbarhet +4741288382