Gå direkt till innehåll
Ellenor, Jousef och Bassam - Gunnar Karlsen.
Ellenor, Jousef och Bassam - Gunnar Karlsen.

Nyhet -

Nätverksträff ledde till praktikplats på GK

Bassam Jawad och Sofi Berntsson som jobbar på serviceavdelning 236 i Malmö deltog på MFF:s arbetsnätverksträff Karriärdagen i oktober, i förhoppning om att hitta talanger att erbjuda praktikplats på GK. Nu är två stycken på plats för att göra praktik fram till jul.

– Det som är bra med den här dagen är att människorna som kommer hit är genuint intresserade av att skaffa sig ett nytt jobb, vilket gör att vi som företag får något tillbaka och har god möjlighet att hitta potentiella medarbetare för framtiden, säger Bassam Jawad, serviceledare i Malmö. Det är viktigt för oss som företag att vara ute och synas och på ett mer personligt plan möta nya människor, vilket också är en anledning att vi var med på Karriärdagen. 

Karriärdagen är en nätverksdag där företag får presentera sig inför arbetssökande som får en chans att komma närmre arbetsmarknaden och knyta värdefulla kontakter. Efter att ha träffat ett 50-tal ungdomar och haft många givande samtal blev till slut fem stycken kallade till intervju. Resultatet blev sedan att Jousef och Ellenor erbjudits en praktikplats fram till jul. Jousef har redan varit två veckor på GK och har tidigare gått en plåtslagarutbildning. Ellenor påbörjade sin praktik denna veckan och har tidigare gått en lärlingsutbildning för att bli husvärd.

– Vi har en filosofi av att vara öppna för talanger och ge dem möjlighet att växa hos oss, men de är inte alltid så enkla att finna. Det känns därför fantastiskt att kunna erbjuda Jouesf och Ellenor praktikplats, de har en profil som passar perfekt hos oss och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem, säger Sofi Berntsson, administratör på GK.

Ämnen

Kontakter

Asmaa Jacobsson

Asmaa Jacobsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig, GK Sverige +46708497301
Guro Steine

Guro Steine

Presskontakt Koncerndirektör för kommunikation & Hållbarhet +4741288382