Gå direkt till innehåll
GK Rör ansvariga för vs-installationer på Studenternas IP

Nyhet -

GK Rör ansvariga för vs-installationer på Studenternas IP

Med start för drygt ett år sen fick GK Rör i uppdrag av Int3prenör att genomföra merparten av vs-installationerna på den nya fotbollsarenan på Studenternas IP i Uppsala. Hittills har installationer för omklädningsrummen färdigställts liksom uppvärmning av själva fotbollsplanen. GK Rör har bland annat installerat värme till planen genom att hämta värmeåtervinning från en kylcentral som tillhör den intilliggande bandyplanen.

I anknytning till fotbollsarenan ryms en fastighet där kontor, restauranger, gym, företagshälsovård och butiker håller på byggas. Även här kommer GK Rör ansvara för installationer, som inkluderar allt från värmeåtervinning, luftvärme, golvvärme, radiatorvärme, kyla och vatten.

– Det kan vara svårt att tro att det är så mycket rörjobb när man ska bygga en fotbollsarena, men det här är ett stort och avancerat projekt, säger Arne Lindh, kund- och marknadsansvarig på GK Rör.

Projektet med att bygga om Studenternas IP började för drygt ett år sen och kommer fortsätta minst ett år till. Lagom till seriestarten i april i år var fotbollsplanen spelklar, med tillhörande huvudläktare och omklädningsrum. Fler läktare ska byggas på fotbollsplanen liksom den nya fastigheten intill innan Studenternas IP står helt klart och GK Rör kommer fortsätta med sina installationer till dess.

– Det här är ett av de roligaste jobben vi gjort och jag är väldigt nöjd med hur projektet fortlöpt. Det känns fint att bidra till att snart kunna ge Uppsalaborna en ordentlig idrottsarena, säger Arne Lindh.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Arne Lindh

Arne Lindh

Kund- och marknadsansvarig GK Rör