Gå direkt till innehåll
NOMINERAD TILL NORSKA SIVA:S INNOVATIONSPRIS 2017

Pressmeddelande -

NOMINERAD TILL NORSKA SIVA:S INNOVATIONSPRIS 2017

GK-Gruppen med Gunnar Karlsen Sverige har tillsammans med fem andra kandidater nominerats för ”en innovationsmiljö, som över tid har visat speciella kvalitéer vad gäller nytänkande och anpassning

Industriell omställning har stått i fokus när kandidater till priset har tagits fram. Priset ska gå till ett företag som bidragit till att öppna nya marknader, som står för innovation genom samarbete, som fattat modiga beslut vilka varit avgörande för framgång och som framstått som förebild, inspirerat andra och som delat kunskap.

Nomineringen för GK Gruppen AS lyder:
”Fra lokal norsk ventilasjonsentreprenør ……. Til nordisk inneklimakonsern

I 2014 feiret GK 50 år. Selskapet har opplevd en jevn og dynamisk vekst fra en sped start i Oslo til et nordisk inneklimakonsern med misjon om og for et bedre miljø.

Med verdiene skikkelighet, verdiskapning, innovasjon og endring, lagånd og langsiktighet (SVILL) har selskapet bidratt vesentlig til nyskapning, redusert energibruk i bygninger, trygge arbeidsplasser og åpnet for nye markeder. De siste årene med omstilling gjennom samarbeid med leverandører for å ta ny og «grønnere» teknologi i bruk, har gått hånd i hånd med meget god oppfølging av studenter og deling av kunnskap.

GK Gruppen ligger alltid litt foran på alt – og trives med det!
At selskapet samtidig støtter Røde Kors sitt arbeid med et større beløp årlig er nok en bekreftelse på at selskapet fortjener heder og ros for sin innsats for en tryggere arbeidsplass, en bedre verden og et bedre miljø!” För hela nomineringen, se https://siva.no/sivaprisen/gk-konsern-as/

- Vi är mycket stolta över att vara en av de nominerade till årets prestigefulla SIVA-pris. Det är hedrande att få vara med i ett sådant sällskap och vi känner oss som vinnare bara genom att bli nominerad. Samtidigt är det en tydlig indikation på att det vi gör är lyckat, det har vi framförallt våra anställda att tacka för men också våra kunder, säger Göran Krawe, VD på Gunnar Karlsen Sverige AB.

Om SIVA:
https://siva.no/om-oss/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Göran Krawe, VD, Gunnar Karlsen Sverige AB
+46 8 764 98 22 | goran.krawe@gk.se


Gunnar Karlsen är nordens ledande totaltekniska entreprenör och servicepartner med expertis inom el, ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla. Vi arbetar för en bättre miljö genom att skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader och bidrar därmed till betydande energibesparingar och miljövinster.

Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom och flera årtiondens driftserfarenhet. Gunnar Karlsen Sverige AB är ett helägt dotterbolag till GK Gruppen med säte i Oslo. Huvudmarknader är Norge, Sverige och Danmark. 

Kontakter

Asmaa Jacobsson

Asmaa Jacobsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig, GK Sverige +46708497301
Guro Steine

Guro Steine

Presskontakt Koncerndirektör för kommunikation & Hållbarhet +4741288382