Gå direkt till innehåll
Kim R. Lisø blir ny koncernchef för Gunnar Karlsen

Pressmeddelande -

Kim R. Lisø blir ny koncernchef för Gunnar Karlsen

GK-koncernens styrelse har utsett Kim R. Lisø till ny koncernchef. Han efterträder Jon Valen-Sendstad, som går i pension. Lisø tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2019.

– Jag är mycket glad över att Kim R. Lisø har tackat ja till att bli GK:s nya koncernchef. Lisø är en lagspelare med hög kompetens och kombinerar ett tydligt ledarskap med ett starkt kund-, miljö- och lönsamhetsfokus. Han är en omtyckt chef i företaget, har sunda värderingar och jag är övertygad om att han kommer att ta oss ännu ett steg vidare, säger John-Erik Karlsen, GK:s ägare och styrelseordförande.

Lisø är civilingenjör i byggteknik från Narviks högskola och har doktorerat vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU) i ämnet "klimatförändringarnas effekter på den byggda miljön". Han har lång erfarenhet av att leda organisationer med hög kompetens inom forskning, entreprenad och rådgivning. Tidigare har han bland annat varit anställd hos Forsvarsbygg, SINTEF, Skanska och COWI samt varit adjungerad professor (professor II) i klimatanpassning av byggnader vid NTNU i Trondheim. Han kommer närmast från en tjänst som vd för GK Inneklima i Norge.

– GK är ett företag som tack vare fantastiska medarbetare och mängder av utmärkta projekt vid mer än 80 avdelningar i Sverige, Danmark och Norge har nått en stark position på den skandinaviska marknaden, säger Lisø. Genom hållbara, innovativa och energibesparande produkter, lösningar och tjänster ska vi stärka vår konkurrenskraft och tillväxt ytterligare. Det är med stor glädje jag åtar mig uppdraget att bidra till utvecklingen och till en lönsam tillväxt i ett företag som levererar smarta och miljöeffektiva lösningar.

Lisø tillträder som koncernchef den 1 januari 2019, när Jon Valen-Sendstad går i pension efter 16 år som företagets högsta chef. Under Valen-Sendstads ledning har företaget sexdubblat omsättningen och skapat en stabil grund för ytterligare tillväxt och utveckling i Skandinavien.



GK-koncernen

GK är Skandinaviens ledande tekniska entreprenör och servicepartner. Vi levererar smarta lösningar inom energi, ventilation, el, rör, fastighetsautomation, kyla och säkerhet.

Vår kärnverksamhet är inomhusklimatlösningar och totaltekniska installationer i nya och befintliga byggnader. Som projektutvecklare, entreprenör och servicepartner utför vi tekniska installationer som ger betydande energi- och miljövinster samt optimal komfort för byggnadens användare under byggnadens hela livslängd. Dessutom levererar GK Sikkerhet innovativa och framtidsinriktade lösningar som skyddar människor och egendomar i alla typer av kommersiella, statliga och kommunala fastigheter.

Sedan starten 1964 har företaget haft en dynamisk tillväxt. Idag har koncernen 3 400 anställda och en omsättning på över sex miljarder NOK. Vi har en stark närvaro i hela Skandinavien, med 52 kontor Norge, 24 kontor i Sverige och 8 kontor i Danmark.

Huvudkontor för den norska verksamheten och koncernledning finns i Oslo. Den svenska verksamheten styrs från Stockholm medan det danska huvudkontoret ligger i Odense.

Läs mer om GK på: www.gk.no / www.gk.se / www.gk.dk

Ämnen


Gunnar Karlsen erbjuder rådgivning och tjänster inom tekniska installationer för alla typer av byggnader, under hela deras livslängd. Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom samt flera årtionden av erfarenhet inom installation och service. Vi vill med vår expertis inom el, ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader. GK Sverige ägs av Gunnar Karlsen AS med säte i Oslo, Norge. GK-koncernen har drygt 3000 medarbetare och en omsättning på över 6 miljarder.

Kontakter

Asmaa Jacobsson

Asmaa Jacobsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig, GK Sverige +46708497301
Guro Steine

Guro Steine

Presskontakt Koncerndirektör för kommunikation & Hållbarhet +4741288382